Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Türkiye’nin yat limanı kapasitesinin 2002 yılında 8 bin 500 iken, yapılan yatırımlarla yüzde 194 artış göstererek 25 bin 38’e ulaştığını duyurdu.
Bakan, yazılı açıklamasında, deniz turizmi alanında kaydedilen gelişmelerle Türkiye’nin hem yerli hem de yabancı tekneler için önemli bir destinasyon haline geldiğini vurguladı.
Teknelerin barınma ve bağlanma ihtiyaçları için gerekli altyapı çalışmalarının süregeldiğini ifade eden bakan, son dönemde yat turizmine olan ilginin artış gösterdiğini belirtti.
Türkiye’nin coğrafi konumu ve ikliminin yatların seyir güzergahları için ideal bir ortam sağladığını belirten bakan, yat turizmindeki yükselişle beraber ülkeye gelen teknelere hizmet verecek nokta sayısının artma ihtiyacı olduğunu kaydetti. Kıyı kentlerinde deniz araçlarının bağlama ve barınma sorunlarının çözümü için gerekli projelerin hayata geçirilmesine bakanlık olarak destek verdiklerini aktardı.
“YAT LİMANI KAPASİTESİNİ 25 BİN 38’E ÇIKARDIK”
Denizcilik sektörüne yapılan yatırımlara değinen bakan, “Cumhurbaşkanı’nın vizyonu ve liderliği altında denizcilik sektöründe önemli ilerlemeler kaydettik. 2002’de 41 olan yat limanı sayısını, son olarak faaliyete giren 330 yat kapasiteli yeni liman ile 63’e çıkardık. 2002’de 8 bin 500 olan yat limanı kapasitesini, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla yüzde 194 artırdık ve şu an 25 bin 38’e ulaştık. Devam eden projelerle yat limanı sayımızı 74’e, tekne bağlama kapasitemizi ise 29 bin 29’a yükselteceğiz.” ifadelerini kullandı.
Muğla’da Dalaman ile Datça, Antalya’da Gazipaşa ile Demre, İstanbul’da Haliç ve Tekirdağ’da Tekirdağ Yat Limanı’nın toplamda 2 bin 291 tekne kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan bakan, “Toplam yat limanı kapasitesini 1700 artıracak olan İzmir’deki Şifne, Çeşmealtı ve Şakran, Mersin’deki Aydıncık ve Çanakkale’deki Lapseki yat limanlarında planlamalar sürüyor.” şeklinde konuştu.
#DenizTurizmi #YatLimani #UlaştırmaVeAltyapı #Türkiye #Denizcilik #YatTurizmi