Gümüşhane’de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Torul ve Kürtün baraj gölleri ile birlikte Şiran ilçesinde Yukarı Kulaca, Ceviz, Bahçeli, Telme, Yeşilbük, Beydere ve Kırıntı göletleri ile Köse ilçesinde Kabaktepe ve Yuvacık göletlerine sazan yavrusu bırakıldığı belirtildi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Mesut Kıraç, yaptığı değerlendirmede, bugüne kadar 23 gölet ve baraj gölüne 1 milyon 370 bine yakın sazan balığı yavrusunun bırakıldığını vurguladı.
Kıraç, sazan balığı yavrularının bulundukları sulardaki besin durumuna göre 2 yıl içinde avlanacak seviyeye gelebildiğini belirterek, “Sulama amacıyla kullanılan baraj ve göletlerde yapılan balıklandırma çalışmalarıyla, sportif balıkçılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve balık tüketiminin arttırılması hedefleniyor. Sürdürülebilirlik için sportif olta balıkçılarının belirlenen kurallar çerçevesinde avlanma yapmaları büyük önem taşımaktadır. Doğal ortamına bırakılan yavru sazan balıklarının üreme boyuna 40 santimetreye ulaşıncaya kadar amatör ve ticari balıkçılar tarafından avlanmaması ve onlara en az bir defa üreme şansı tanınması sürdürülebilir balıkçılık açısından son derece önemlidir” şeklinde konuştu.
Kıraç, balık popülasyonunun artırılması için çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, “Mevcut göl ve göletlerde ekonomik değer taşıyan sazan balığı gibi türlerle balıklandırma çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.