Muslihuddin Mustafa, daha çok bilinen ismiyle Şeyh Vefâ, Vefâiyye tarikatının kurucusu, bir mutasavvıf ve şairdir. İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Vefa semtiyle özdeşleşmiştir. Muslihuddin Mustafa’nın öğrenim hayatı, o dönemde Karamanoğulları’nın hâkim olduğu Konya’da başlamış, daha sonra Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan Edirne’de babasıyla birlikte tamamlanmıştır. Kaynaklar, onun zâhir ve bâtın ilimlerinde yüksek bir derecede bilgi sahibi olduğunu, hatta müctehid seviyesine ulaştığını, mûsiki ve astronomi gibi alanlarda da yetkin olduğunu belirtse de, eğitim süreci ve hocaları hakkında detaylı bilgi verilmemiştir.
İstanbul’da Fâtih Sultan Mehmed’den büyük destek ve yardım alan Muslihuddin Mustafa, padişahın kendisi için yaptırdığı cami ile çifte hamamın bulunduğu Vefâ semtinde anılır hale gelmiştir. Ayrıca, bu caminin çevresindeki arazinin yanı sıra Çorlu kazasına bağlı Kepelim köyü de şeyhe temlik edilmiştir.
Sadrazam Karamânî Mehmed Paşa ve diğer devlet adamları nezdinde Muslihuddin Mustafa’nın büyük bir itibara sahip olduğu, birçok devlet yetkilisinin ona vefk hazırlattığı rivayet edilmektedir.
Muslihuddin Mustafa, 1491 yılında vefat eder ve cenaze namazı, II. Bayezid tarafından kılındıktan sonra adına yaptırılan caminin hazîresine defnedilir.