Ekonomi yönetimi, kısa süre önce 7 bin lira üzerinde yapılan alışverişlerde kart kullanma zorunluluğu getirerek dikkat çekti. Kredi kartlarına yönelik yeni düzenlemelerin olup olmadığı ise merak konusu oldu. Bu bağlamda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan veriler, kredi kartı kullanımlarıyla ilgili önemli bilgiler sundu. 6 Eylül itibarıyla bankaların bireysel kredi kart alacakları, yüzde 0.1 artışla 1.58 trilyon TL düzeyine ulaştı. Taksitli alacak tutarının 550.6 milyar TL olduğu belirtilirken, 1.36 trilyon TL’si taksitsiz borçlardan oluşuyor.
ALACAKLARIN YARISINDAN FAZLASI KREDİ KARTI BORCU
Bireysel kredilerle yıllık artış oranı yüzde 100’ü buldu. Takipte olan alacaklar, önceki haftaya göre 4.3 milyar TL artış göstererek 257.2 milyar TL’ye ulaştı. Takipteki alacakların 42.6 milyar TL’sinin bireysel kredi kartlarından kaynaklandığı ifade edildi.
TAKİP TUTARI 31 MİLYAR TL’YE YÜKSELDİ
Sözcü’den Mehtap Özcan Ertürk’ün haberine göre; vatandaşların kredi kartlarındaki takip tutarı son bir yılda yüzde 267 oranında artarak 31 milyar TL’ye çıkmış durumda. Merkez Bankası’ndan alınan verilere göre, banka kartı ve kredi kartı harcama tutarı bir haftada yüzde 0.6 artışla 324.4 milyar TL düzeyine ulaştı.
Geçtiğimiz ay kartlı harcamalar, 335.8 milyar TL ile rekor seviyeye ulaşmıştı. Bu tutarın 53.9 milyar TL’si market ve alışveriş merkezi harcamalarına ayrıldı. Eylül ayı verilerinde ise en belirgin artış, eğitim, kırtasiye, ofis malzemeleri, hizmet sektörü ve yapı malzemeleri gibi alanlarda gözlemlendi.
#KrediKartı #Ekonomi #BDDK #TaksitliAlacaklar #BorçOranı #HarcamaVerileri #FinansalDurum #EkonomikGelişmeler