Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Doktora Programı öğrencisi Çağla Sarvan Cibil, kalp ritim bozukluklarından biri olan Atriyal Fibrilasyonun hızlı ve yüksek doğrulukla tespitini gerçekleştiren bir cihaz geliştirdi. Yapay sinir ağları ile desteklenen bu cihaz, hastalığın tespitini kısa sürede ve verimli bir şekilde yapabiliyor. Ege Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’ndan alınan Atriyal Fibrilasyon hastalarının verileriyle yapılan testlerde cihazın ön tanı doğruluğu yüzde 95’in üzerinde olduğu tespit edildi.
“GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİLERE ENTEGRE EDİLEBİLİR”
Proje danışmanı Yapay Zeka Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nalan Özkurt, “Önerilen yöntem ve çalışmalar, mühendislik yaklaşımları ile doktor bakış açısını bir araya getirerek anlamlı analiz sonuçları ortaya koydu. Bu yöntem, giyilebilir teknolojilerle entegre edilerek, özellikle evde bakım gören yaşlı hastaların yaşam kalitesini artıracak” şeklinde ifadelerde bulundu.
2 PROJE BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Doktora öğrencisi Çağla Sarvan Cibil, danışmanı Doç. Dr. Nalan Özkurt ile birlikte Ege Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr.