Bilim insanlarından oluşan araştırmacılar, insanlığın ne zaman yok olacağını bulmak için bir süper bilgisayar simülasyonundan faydalandı. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, karmaşık hesaplamalar ve modellemeler de giderek daha karmaşık hale gelmeye başladı. Bu sorunu çözmek için güçlü bilgisayarların bir araya gelmesiyle, süper bilgisayarlar geliştirildi. Bu bilgisayarlar, matematiksel problemlerin çözümü, fizik bilimleriyle ilgili modellemeler ve karmaşık hesaplamalar için tasarlanmıştır.
Bir araştırma ekibi, bir süper bilgisayara insanlığın ne zaman tamamen yok olacağını sordu ve aldıkları yanıt, insanları ve diğer yüzlerce memeli türünü etkilediğini ortaya koyuyor. Nature Geoscience dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, iklim değişikliği insanlığın yok olması için en büyük tehditlerden biridir. Bu şekilde devam ederse, iklim değişikliği insanlığın daha hızlı bir şekilde yok olmasına neden olabilir.
Yapılan simülasyonlar, Dünya atmosferinin yaklaşık 250 milyon yıl içinde karbondioksit ile dolacağını ve bu durumun Güneş ısısıyla birleştiğinde Dünya’nın yaşanmaz hale geleceğini gösteriyor. Araştırmacılar, Dünya’nın tektonik plakalarının birleşerek Pangea Ultima adında bir sonraki süper kıtayı oluşturacağını buldu. Ancak bu durum, aşırı düzeyde karbondioksit üretimine neden olacak ve sıcaklıkların 40 ila 50 santigrat derece arasına çıkmasına sebep olacak. Bu durumda, insanlık gıda üretemeyecek duruma gelebilir. Gezegendeki türlerin yaklaşık yüzde 90’ını öldüren Permiyen dönemindeki yok oluşla benzer bir senaryo yaşanabilir.