Emekli Maaşlarına Haciz Gelir Mi? Yargıtay Kararını Verdi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası başlatılan bilimsel saha çalışmalarının sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Yaklaşık 7 bin 854 hektarlık riskli alanda gerçekleştirilen etüt çalışmalarının sonucunda "Kahramanmaraş Mikrobölgeleme Etüt Raporu" hazırlandı. Fay hatları üzerinde yapılan detaylı incelemelerin ardından numuneler Londra’daki laboratuvarlarda analiz edildi.
Bakan, rapor sonuçlarına göre bazı fay zonlarının deprem üretme potansiyeli taşımadığına işaret ederek bu alanların "uygun olmayan alan" yerine "önlemli alan" olarak yeniden düzenlendiğini ifade etti. "Önlemli alan" ilan edilen bölgelerde gerekli tedbirlerin alınmasıyla yapılaşmaya izin verileceğini belirten Bakan, Afşar Mahallesi’nden Hayrullah Mahallesi’ne kadar uzanan fay segmentlerinde ise deprem riski bulunduğunu ve bu bölgelerde yapılaşmaya izin verilmeyeceğini duyurdu.
Bakan, Mikrobölgeleme Etüt Raporu doğrultusunda ilgili belediyelerin imar planlarını revize etmeleri gerektiğini vurgulayarak, bu düzenlemelerin plan kararlarına göre yapılaşma için zemin hazırlayacağını aktardı.
Ayrıca, Kahramanmaraş’ta devam eden inşaat çalışmalarına yönelik bilgiler de paylaşan Bakan, 20 bin 764 ev ve iş yerinin teslim edildiğini, 45 bin 347 konut ve iş yerinin inşasının hala sürdüğünü, yıl sonuna kadar ise 32 bin 255 konutun daha hak sahiplerine teslim edileceğini bildirdi.