USD38,13
%0.12
EURO43,69
%1.58
EURO/USD1,14
%1.03
BIST9.266,09
%-1.36
Petrol65,88
%1.87
GR. ALTIN4.093,74
%3.5
BTC3.201.114,90
%0.36
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Boşluk Sergisi: Duyular Arası Etkileşim Sanatı

Boşluk Sergisi: Duyular Arası Etkileşim Sanatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boşluk sergisi, teknolojik sanat eserleri aracılığıyla izleyicilerin duyularını birbirine entegre ederek çok duyusal bir deneyim sunuyor. Piksel.Creative Solutions kolektifi tarafından düzenlenen sergide, Barış Çavuşoğlu, Berkay Tuncay, Büşra Tunç, ha:ar, Hakan Gündüz, Maotik, Nik Colk Void, media.tribe ve Meggie Weinheimer gibi sanatçılara ait eserler sergileniyor.

SERGİDE ÖNE ÇIKAN ESERLER

Ha:ar ve Hakan Gündüz’ün “Rezonans” adlı enstalasyonu, lazer ışıklarının konik bir sis bulutu şeklinde tabana yansıtılmasıyla izleyiciyi etkileyen bir deneyim yaratıyor. Bu etkileşimli eser, izleyicinin renk ve ses değişiklikleriyle sanatın bir parçası haline gelmesini sağlıyor.

Berkay Tuncay, “Rahatlama Videolarından Şiirler” adlı eserinde neon ışıkları ile modern insanın zihinsel yorgunluğuna sanat yoluyla bir çözüm sunuyor. Anti ANXIETY, DETACHMENT, No Stress gibi ifadeleri barındıran bu çalışma, izleyicinin dikkatini çekiyor.

Meggie Weinheimer’in “Axiom” adlı ışık enstalasyonu, LED tüpler aracılığıyla izleyiciyi gece gökyüzü atmosferine davet ediyor. Bu çarpıcı deneyim, ziyaretçilere büyüleyici bir görsel sunuyor.

Barış Çavuşoğlu’nun “SAE-304 LSRgül formerly RTV-2 HRPgül” adlı karma medya heykeli, soğuk sanayi estetiğiyle izleyiciyi düşünmeye sevk eden bir sistem prototipi oluşturuyor.

media.tribe tarafından hazırlanan “Encaged” adlı eser, 12 metre yüksekliğindeki çelik kafesi ve lazer projektörlerini kullanarak güç ve baskı arasındaki gerilimi görsel ve işitsel olarak yansıtıyor.

MAOTIK ve Nik Colk Void’un “Beyond Echoes” adlı enstalasyonu, ses, LED paneller ve algoritmik sistemlerin birleşimiyle izleyicilere sesin ve görüntünün yankısını deneyimletiyor.

Büşra Tunç’un “An Intimate Inventory of Leftovers” (Atıkların Mahrem Bir Envanteri) adlı çalışması ise video, ses ve buluntu nesnelerin harmanlandığı bir karma medya kurulumudur. Eserin temel malzemeleri, sanayi tesislerindeki makinelerin üretim hataları nedeniyle ortaya çıkan atıklardan oluşuyor. Videolar, atık suların akışını gösterirken, orta alandaki atık maddeler ve yanlardaki ışık düzenlemesi, olası bir distopik atmosfer hissi veriyor.

YENİ MEDYA SANATININ GELECEĞİ

Boşluk sergisi, sanat ve teknolojinin gelecekteki kesişim noktalarını işaret ediyor. Dijital Sanat Uzmanı Ebru Kalender’e göre, yeni medya sanatı, bilişsel bilimler, nörobiyoloji ve psikofizyoloji gibi disiplinlerle birlikte sanatı yeniden şekillendiriyor. Bu sergi, bilişim teknolojilerinin sanatı ve duyusal algıyı nasıl dönüştürebileceğine dair önemli ipuçları sunuyor.

Piksel kolektifi, yeni medya sanatları alanında öncü projelere imza atarak, AR heykel sergileri, NFT sergileri ve yeni medya sanatı odaklı fuarlarla alana teorik ve pratik katkılar sağlamaya devam ediyor.

Ege Denizi’nde bir deprem meydana geldi!

Sahte içki nedeniyle son iki ayda 152 kişi hayatını kaybetti!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_ok_yi
Çok İyi
Boşluk Sergisi: Duyular Arası Etkileşim Sanatı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sondaki Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!