Altman, belirttiği gibi, bu tür ifadelerin OpenAI’ye elektrik tüketimi açısından milyonlarca dolara mal olduğunu ifade etti, ancak bu harcamanın uygun olduğunu savunuyor.
Bir X (eski adıyla Twitter) kullanıcısının, “İnsanların modellerle konuşurken ‘lütfen’ ve ‘teşekkür ederim’ demesi OpenAI’ye elektrik açısından ne kadara mal olmuştur acaba?” şeklindeki paylaşımına Altman, “On milyonlarca dolar ve çok iyi harcanmış bir para, asla bilemezsiniz” yanıtını verdi.
UZMANLAR NE DİYOR?
Yapay zekayla nazik bir iletişim kurmanın bazı kişiler için gereksiz görünebileceği belirtilse de, uzmanlar bunun olumlu etkileri olabileceğini dile getiriyor.
Microsoft’un tasarım yöneticisi Kurtis Beavers, “Kibar dil kullanmak, saygılı ve işbirlikçi çıktılar elde etmeye yardımcı olur” diyerek, kullanıcıların dilinde gösterdikleri nezaketin modelin yanıtlarının tonunu doğrudan etkilediğine dikkat çekti.
Microsoft’un WorkLab ekibinin yayımladığı bir notta ise, “Model nezaketi fark ettiğinde, daha nazik yanıtlar verme olasılığı artar. Üretken yapay zeka, kullanıcıdan gelen girdilerdeki profesyonellik, netlik ve detay seviyesini yansıtır” ifadeleri yer aldı.
2024’ün sonlarına doğru yapılan bir ankete göre, ABD’deki kullanıcıların yüzde 67’si sohbet botlarına karşı nazik davrandıklarını bildirdi. Bu kullanıcıların yüzde 55’i bunu “doğru olanı yapmak” adına gerçekleştirdiğini söylerken, yüzde 12’si olası bir yapay zeka isyanında algoritmanın kendilerini hatırlamasını umarak kibar davrandığını ifade etti.