EdusynTech ekibi, Türkiye’de Bilişim Yetenekleri Geliştirme Programı kapsamında gerçekleştirilen Bilişim Yarışması’nda büyük bir başarı elde etti. Yarışma, bilişim ve teknoloji alanında nitelikli insan kaynağı oluşturmayı amaçlayan şirket tarafından düzenleniyor. Üç Türk öğrenci, yapay zeka kullanarak geliştirdikleri disleksili çocukların eğitimlerine katkı sağlayacak mobil uygulama projesiyle bu yarışmaya katıldı.
EdusynTech ekibinin “DysTherapy” adını verdikleri proje, Huawei tarafından İstanbul’da düzenlenen Bilişim Yarışması’nın Avrupa etabında birincilik ödülünü kazandı ve Çin’de düzenlenen global etapta da Grand Prize Ödülü’ne layık görüldü. Yarışmada toplamda 470’ten fazla yarışmacının yer aldığı 160 ekip mücadele etti.
Projenin başarısı, UNESCO’nun da dikkatini çekti ve 15 Temmuz Dünya Gençlik Günü’nde düzenlenen UNESCO Global Youth Event etkinliğinde tanıtıldı. Proje, 6-12 yaş arasındaki disleksili çocukların eğitimine yönelik olarak geliştirilmiş bir mobil uygulama olarak öne çıkıyor.
EdusynTech ekibinden Arda Gökalp Batmaz, projenin nasıl başladığını anlatarak, “Geçen yıl disleksili çocukların eğitimde yaşadıkları zorlukların farkındalığıyla harekete geçtik. Mobil uygulama sayesinde disleksili çocuklara bilişsel becerilerini geliştirmeleri için destek olmayı amaçlıyoruz” dedi. Ekibin şu anda proje üzerinde özel okullarda çalıştığını ve geri bildirimlere dayanarak uygulamayı geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.